Där men inte här

SD-bloggen Politiskt Inkorrekt rapporterar att Sverigedemokratisk Ungdom tillsammans med flamländska partiet Vlaams Belangs ungdomsförbund arrangerar en gemensam demonstration utanför belgiska ambassaden i Stockholm  för ett självständigt Flandern, under bl.a. Jimmie-Jugends ordförande  Gustav Kasselstrands deltagande.

Intressant, mot bakgrund av att t.ex. den berömde komikern Magnus Betnér  med anledning av hur SD i deras partiprogram definierar ”den svenska nationen” påpekar: 

”Skåningarna är ett återkommande problem. Danska som språk ganska nyligen. Christian IV anlade Kristianstad, som fortfarande har hans sigill som stadsvapen. Danska trupper som flyr till Skåne för att kunna fortsätta strida mot Hitler. Var ligger egentligen Skåningarnas identitet ur ett rent nationalstatsperspektiv? Halva partiledningen för SD är ju Skåningar. De kanske är danskar innerst inne? Kristianstad borde i alla fall rimligen höra till den danska nationen. Eller den kulturen kanske har assimilerats? Eller utplånats av den starkare. För att de stackars danskarna flyttade hit. Det bor ju 8 000 danskar utanför Malmö nu för tiden också. Undrar om Sverigedemokraterna åker dit och skyddar den röda korven åt dem eller om de får göra det själva?”

Och likaledes kan det nu undras, när får vi se Sverigedemokrater demonstrera utanför svenska ambassaden i København för ett självständigt Skåne?  🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s