När överger Sverige totalkonsumtionstesen?

I Mälardalen diskuterar centralmakten huruvida Systembolaget skall få ha hemleverans av rusdrycker vilket om man skall ta debattörerna lika allvarligt som de tar sig själv handlar om Volkhälsan och totalkonsumtionen, medan Skåne förvandlas till en tummelplats för illegal handel p.g.a. att Sverige vägrar anpassa politiken till närregionernas alkoholnormer, med korruption, mutor och rättsröta till följd.

I Helsingborg har t.ex. hela lastbillaster som beslagtagits av svenska polisen försvunnit på mystiskt sätt, och utan att journalisterna velat gräva djupare i det. 

HD:s ledare kommer som vanligt dragandes till ”den svenska modellens” och Volkhälsans försvar med den gamla svenska totalkonsumtionstesen, som går ut på att Ola blir friskare, om Jöns dricker mindre.

Man måste nästan jobba på HD:s ledarredaktion, för att inte kunna inse att en politik som gör att t.ex. en Harboe guld kostar 13 kronor på Systembolaget i Helsingborg samtidigt som den kostar 3 kronor på Netto i Helsingør fyra kilometer bort, bara gynnar den svarta marknaden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s